Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2009'da ÖSS'ye girecek olanlara

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    2009'da ÖSS'ye girecek olanlara

    Arkadaşlar ÖSS mağdurlarından yalnızca biriyim.Bu konuyu açmaktaki asıl amacım, sınava giren arkadaşların birbirine psikolojik destekte bulunması.Tabi diğer arkadaşların tümünün de desteklerini bekliyorum.

    ÖSS'ye, hatta ülkemiz eğitim sisteminin bütününe karşıyım
    ki bu apayrı masaya yatırılıması gereken bir konu.Bir başlarsam içimde ne varsa dökeceğim.Duygusal ve karamsar bir anımdayım ve susmayı yeğliyorum.

    Bu başlık altında hedeflerimizi, ideallerimizi, fikir ve duygularımızı paylaşalım.

    Sınava ilk kez gireceğim.Dolayısıyla 4 Yıllık lisenin ilk kurbanlarındanım.Büyük vaktim dershanede ya da öyle ve ya böyle ders başında geçmekte.Ancak çoğunluğa göre kendimi sıktığımı iddaa edemem.Fen Lisesi öğrencisiyim.Hedefimse ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı.Haliyle biraz yorulmam gerekiyor.Yeterince çalışıp çalışmadığımdansa emin olamıyorum bir türlü.Ders vaktimi almasa da, bir şekilde aklımın köşesinde beliriyor ve ders dışında ne yaparsam yapayım rahat olamıyorum.Biliyorum ki birçoğunuz bu duyguyu bire bir yaşadı.Gerçekten çok illet bir şey bu.

    Yazdıkça yazasım geliyor.Burada noktalamak istiyorum.Tüm arkadaşlara büyük sabır diliyorum.

    #2
    Valla ben hiç takmıyorum oksdede yattım bütün sene hergün en az 100 soru çözen arkadaşımla aynı okuldayım ne farkediyor sadece 3-4 milyar bence o sene için deydi boş iş bunlar hele birde Türkiye'de okuyorsan insanın hiç okuyası gelmiyor milyonlar işsiz adam boğaziçi mevzunu taksicilik yapıyor vb.. birsürü örnek varbir dahaki sene bende gireceğim olmadı gidicem italyaya orada okuyacağım tam benlik bir okul var 0 çeksen bile alıyor

    Yorum


      #3
      deniz arkadaşım öncelikle sana ve senin gibi fen lisesinde okuyan arkadaşlarıma ayrıca bir sabır diliyorum.hem okul ağır hem dersler ağır hem de bu süreçteki yaşanılan zorluklar ağır...gençliğinde bu dönemleri atlatan insan ilerde birçok dönemi rahat atlatır.

      öncelikle asla ve asla sınav ve eğitim sistemini eleştirmemek gerekli yoksa insan kendi kendini YOKEDER!açık söylüyorum mahvolursunuz.kuzu gibi kabul etmek zorundayız istemesek de.yoksa içimizde o öfke,sinir stres,düşünceler birikir birikir beyin artık aptallaşır ve kişilik problemleri olur.bende bunlar oldu.az kalsın bir mağara adamı olacaktım.... ders ders ders ders tam 2 yıl adam akıllı bir sosyal hayatım olmadı.kendime zaman ayırıp bir dolaşmam bir hobimle geçirdiğim zaman olmadı.olduysa da bir saat iki saat.

      benim yıllarım çöpe gitti neden çünkü mutlu değildim.neden çünkü benim sayısalla zerre kadar alakam yoktu sadece kafam basıyor o kadar.matematiksel zekam acayip sağlam ama bende bir bunalım bir depresyon vardı.çünkü istemediğim birşey hayatımı ele geçirmişti ve sayısal mesleklerin hiçbiri bana göre değildi.benim için sadece müzik vardı.hala da var ebediyen olacak.ancak insan sorgulamaya başlayınca böyle olmamalıydı dedikçe battıkça dibe batıyor ve etrafındakilerin beklemediği sonuçları alıyor.o yüzden arkadaşım öncelikle belirlediğin hedefin sana gerçekten uygun olduğunu,ona gerçekten inandığını ve onu gerçekten sevdiğine emin ol.yoksa herşey kocaman bir YALAN!ne kadar zeki olunursa olunsun inanç,sevgi,istek yoksa bir arpa yol alınamaz....

      şuan eşit ağırlık puanımla allahtan işletmeye yerleştim tam burslu olarak yoksa odtü bilgisayar mühendisliğini bile kazansam okurken artık ne olurdum allah bilir....sayısal kadar sabır isteyen başka bir bölüm yok.kesinlikle uzman kişiler tarafından çocuğun bölümü belirlenmeli.aslında bölüm de yalan.yetenek doğrultusunda nasıl okunması gerektiği gerçek.ama işte ne yapaılım bu yok.yine de şükretmek lazım ki yaşıyoruz.en önemlisi bu ama mutlu olmak da gerekli..

      kısaca sınavda başarı istiyorsan öncelikle inanç,istek,arzu,heves ve gerekli olan ezber zekası ile konuların anlanabilmesi için zekaya sonra disiplinli çalışmaya ve asla yılmamaya programı bozmamaya ihtiyaç var.sonra bol bol çalışmak ve soru çözmek.ayrıca sabretmek tabi...ve 1 sene acayip kasılırsa bu iş hallolur.o sorular nedir yani onlardan mı korkulacak?her dersin tüm konularına hakim ol bitmiştir olay zaten.

      mümkünse boş zamanlar yarat ve kendini rahatlat yoksa daha zor olur işin...tüm öss ye girecek arkadaşlara sabır ve başarı diliyorum....işsiz kalınıyormuş demeyin bir üniversite mezunu olmak bile yetersizken bu devirde bari bir üniversite diploması alalım.üstüne koyarız daha sonra.kolay gelsin...üzülmeyin hepsi bir kitapçıktan ibaret.çözümü biliyorsanız çözebileceğiniz sorular....

      Yorum


        #4
        Evet 3. ve son hakkımı bu sene deneyeceğim . Ah be yıllarım sınava girmekle geçti.

        Yorum


          #5
          Arkadaşlar çok haklısınız. Hepimiz bu yollardan ya geçtik ya da geçeceğiz fakat benim anlamadığım nokta neden hala burası Türkiye burda böyle olur zaten, aman bu ülkede sistem yanlış aman şöyle aman böyle diye bir sızlanma var? Yani olanaklar ortada. Daha ne bekeniyor ki anlamadım.Herkes hergün gazetelerde sistem sorunlarından ve bunların neden olacağı sorunlardan bahsediyor.Ee madem bu işi herkes çok iyi biliyor neden ozaman yıllardır biri çıkıpta net çözümleri uygulamıyor.. Gazetede yazarın biri çıkıyor ülke ekonomisi böyle ülke ekonomisi şöyle..Yavv çok biliyorsan gel sen yönett.
          Arkadaşlar tamam eleştiri tabi ki de olmalı demokraside bu var zaten ama sürekli olumsuz noktaları yakalamaya çalışmak sürekli hükümeti değiştirmeye yönelik hareketler. Bunu sadece bu hükümet için söylemiyorum başa ben gelsem aynı şeyi bana yaparlar. O derece bir tutum süregelmiş gidiyor..
          Yani bunu böyle yapacağımıza iyi kötü birini halk çoğunluk oyla seçmiş tamam güzel. Biz de bu adamlara ülke olarak hep birlikte köstek yerine destek olsak olmaz mı? Hee bu konuda şöyle bir ayrım yapalım: gelen hükümetin ideolojik fikirlerine değilde ülke için en faydalı olabilecek fikirleriine destek olmaktan bahsediyorum. Yani işin özü herkes bu ülke için iyiye yönelsin. Ben hiç bir hükümeti görmedim ki muhalefetiyle birlikte bunu böyle uygulasın. Hep bir birine çelme takmaya çalışmalar, hep ben gelsem daha iyisini yaparım sözleri. Varsa çözüm önerileri beraber uygulayın be kardeşim.

          Gelelim konumuz öss ye.. Yani şimdi ne demeli? Allah aşkına nasıl bir sistem istiyorsunuz? Önüne geleni ünv. alan bir sistem mi?O zaman ünv.li olmanın ne avantajı kaldı? Ya da kurayla mı alalım bu öğrencileri? Yani bir şekilde bir eleme yapılması gerekiyor.Ülke şartları bunu gerektiriyor. Şimdi birileri diyor ki ''ee diğer avrupa ülkelerinde bu sistem yok ama'' iyi ama onlarda da bizim içinde bulunduğumuz durumun getirdiği sıkıntılar yok.. Orta da bir sistem var yanlış diyenler var doğru diyenler var. Peki yanlış diyenlerin gerçekten bu sorunu çözecek bir önerisi var mı? Ben hiç görmedim.. Buna yanlış doğru diye yaklaşmaktansa birey olarak var olan duruma kendi çapımızda birşeyler katmaya çalışsak daha mantıklı olmaz mı? ..*** konuyu bayağı uzattım sözüm şu ki sistem orata da iki yolunuz var birincisi ben bu sistemle ülkem için en iyiyi nasıl yaparım ikincisi ben bu sistemi beğenmedim, bu sisteme uymam ve ülkem için daha iyi çalışan bir sistemide kurarım demektir. Ama çoğu bu ikinci yolda sadece birinci aşama (bu sistemi beğenmedim bu sisteme uymam aşaması) üzerinde kendini yineleyip duruyor..
          Sizde ikisinden birini tercih edeceksiniz durum bunu gösteriyor.. Seçim sizin kolay gelsin ki eminim kafaya koyarsanız KOLAY gelcektir.. Hadi bakalım sınava girecek herkese başarılar..

          Yorum


            #6
            PoPkorn çok güzel, iyi, hoş demişsin de Fransa'da muhalifet partilerine önemsizde olsa bazı bakanlıklar verilerek onları da hükümet in içinde tutuyorlar. Bu sadece bir örnekti, he bizim asla başaramayacağımız bir şey o da ayrı bir olay... Bence hiç kasmayın, bende okudum üniversite hiç bir şey değişmedi, diyorlar ama ha bak bu adam olmuş, onla bunla adam olunmuor. Bıraksalar beni çok iyi bir marangoz olurdum. Çok başarılı olurdum belki, istihdam bile yaratabilirdim ama bizim toplumda zor bu işler... Olamazsın, yapamazsın... Zaten bir şey yapmaya kalksan tutar çekerler, arkandan konuşurlar, dalga geçerler... Düşünsene bir doktorun oğlu marangoz, bu dedikoduyu durdurabilir misin? Bizim millet ****, he şu gün bir çocuğum olmuş olsa ne dershaneye gönderirim ne üniversite okuyacaksın diye diretirim... Ben bırakırım ne istiyorsa onu yapsın... ÖSS=öğrenci S.*** Sınavı olduğnu herkes anlamış durumda ya böyle iki kadın gelse bir araya bak falancanın oğlu orda bizimki bir şey yapamadı diye başlar, akşam gider çocuğun kafasını yer, adamın aklına girer, baba baskı yapar, çocuk sapıtır... Artık bunlar bizde ekolojik sistemden de sağlam bir yapı kazandı. Türkiye'de ekolojik sistem bozuldu ama şu anlattığım çember demirden sağlam. Boşuna konuşuyorsunuz valla, hayatınızı yaşayın... Statü hiçbir şeydir... Kimse ne kadar akıllı oldunu bir sınavla kanıtlayamaz, ne odtülüler var ......... ama ne ustalar var bıraksan araba yapacaklar... O yüzden ülke de boş.. sınav da boş.. statü de boş.. açıkçası hayatta boş.. Üniversite derdi geçti kendim için konuşuyorum, master lazım, iş yok ben master ı bitirdiğimde muhtemelen doktora gerekecek... Neyse çok yayıldı toparlayım, GENÇLİĞİNİZİ YAŞAYIN

            Yorum


              #7
              onrkptn çok doğru demişsin...Türklüğümle gurur duyuyorum ama insan bu ülkede doğmakla hayata 10-0 yenik başlıyor sadece öss için demiyorum yanlış anlamayın bu ülkenin bi sistemi var mı ki doğru düzgün işlesin, rüşvetten,dolandırıcılıktan,hortumculuktan,yolsuzl uktan,adam kayırmadan,kendi s.klerinin keyfine bakan kendilerini siyasetçi olarak adlandıranların iktidara geçip milletin duygularını sömürmesinden... söyleyin bana ne var doğru işleyen iyi birşey bu ülkede...Bir yazarsam sayfalar yetmez...bu nedenle kusura bakmayın ama hiç bi b.k olmaz bizm ülkemizden...sizce bu türkiye Atatürk'ün hangi ilkelerini yerine getiriyor layıkıyla,bu Türkiye Atamızın olmasını istediği türkiye mi?................

              Yorum


                #8
                Bu ülkede bundan iyi sistem olmaz olursa herkes açıkta kalır heralde. Aslında olur ama uğraşmak istemiyorlar.. Boşverin yav 1 sene dişimizi sıkıp kurtulalım şu lanet sınavdan.. Bende zamanında çok eleştirirdim ama bunun yerine susup ne diyorlarsa yapıp 4 sene sonrada çekip gitmek ya da herneyse kötü güçlerle savaşıp ( star wars filmi gibi oldu biliyorum ) Türkiye'yi kurtarma gibi hayallerimizin peşinden koşabiliriz. Neyse bunlarda benim düşüncelerim. Sağlıcaklı kalın. İyi günler herkese.

                Yorum


                  #9
                  arkadaşlar hepimiz dertliyiz ve dışa vuruyoruz...haksızlığa tahammül edemiyoruz ama elden ne gelir.bir arkadaş hükümet falan demiş.arkadaşlarım o konuya hiç girmeyelim.sırtımda sinirden sivilceler çıkmaya başladı,artık kendi kendimi terapi ediyorum.kafanızı rahat tutun yoksa gençliğimiz elden gidecek.hayat güzel gençlik güzel yaşamak güzel...sizi mutlu eden şeylerle ilişkiniz olsun.dış etkenlerden sizi üzenleri mümkün olduğunca kendinizden uzak tutun.sonra erken yaşta ağrı verir arkadaki kıllar....

                  öss sitemini hiç eleştirmiyorum benim için ayrı bir kan emici ve psikolojimi mahfeden,yıllarımı çalan bu sistemle mücadele edenlere başarılar diliyorum.arkadaşım demiş ne yapalım şartlar böyle.evet aynen öyle.çözüm yok mu?o kadar çok ki.yerine yeni bir yapılanma gelemez mi öyle bir gelir ki.80 lerde ingiltere de yapılanmaya girmişti eğitimde ve şimdi meyvelerini çok güzel topluyor.

                  herkesi üniversiteye sokarsak ne anlamı kalır üniversiteli olmanın demiş arkadaş ve çok büyük bir yanılgıya düşmüş.bu nasıl bir düşünce?zaten bu düşünce hakim olduğu için bu gün ortalıkta bir sürü ipsiz sapsız adi şerefsiz pislik bir sürü insan var.üniversite en azından insanı geliştirir ufkunu açar.belli değerleri anlamasını sağlar.biraz olsun onu yontur,törpüler,hayata bakış açısını değiştirir.işsiz bile kalsa en azından eğitimlidir.kaldı ki zaten bir ülkede eğitim sistemi ile iş hayatı-çalışma sistemi iç içe olmalı.üni den çıkan uygun yerde işe anında başlayıp ülkeye hizmet etmeli.ülkeyi aydınlık günlere taşımalı.ülkenin katettiği yollara yol katmalı.bir ülkenin genci ne yapacak ki başka.alıcan okutucan sonra iş verip çalıştırcan.sonra da sana faydalı olmasını sağlıcan ve aydınlık günlere doğru yol alıp etrafındaki ülkelere fark atmaya çalışacaksın ve gelişeceksin de gelişeceksin sonra da bir bakmışsın güçlenmişsin.bir ülke bunu nasıl önemsemez abicim ya?nasıl gerekli değeri vermez?o kadar da zor birşe olduğunu asla ve asla sanmıyorum.zor olduğunu söyleyenlerin de bu işe gönül verdiklerini bu işe inandıklarını hiç sanmıyorum.

                  hiç bir çocuk şeytan olarak doğmaz.her bebek melek olarak gelir dünyaya.ama nasıl oluyorsa suç makinasına dönüşüyor ve bunlardan bir sürü oluyor.bu nedir?nasıl bir insan bu hale gelir?hiç bunu düşündünüz mü?peki bir insan nasıl melek gibi olur?tanışırsın uzun yıllar görüşürsün ne kadar iyi adam dersin melek gibi valla herkes bunun gibi olsa keşke dersin peki bu nasıl oluyor?yalan ya bırakın çok şey yalan....avrupadaki eğitim sistemini bile kopya etmek çok mu zor?en azından bunu yapalım.yahu zaten yapamıyorsak biraz gözünüzü açın!!ülkemizin değerli insanları bu gelişimleri yapmak istiyorsa bile yapamıyorlardır neden çünkü başımızda o kadar büyük belalar var ki bunlara gerekli bütçeyi ve gerekli olan herşeyi ayırmaya fırsat kalmıyor...ama en azından ufak ufak da olsa yapılabilir.bir sanatçıya bayramda biryerde şarkı söylemesi için 200-300 bin ytl ler verilmese inanıyorum ki 2 yılda en az 2 üniversite yapılır,gerekli hocalar yetiştirilir ve maddi destek sağlanır.her sene böyle böyle olsa 20 yılda 40 üniversite yapar.her biri 2000 öğrenci alsa 80 bin öğrenci yapar....1.7 milyon öğrenci için bu çok az bir rakam ama en azından uğraşsınlar......

                  bu ülke acayip bir genç nüfüsa sahip.bir eşi benzeri yok bunun.tüm dünya bizim ayak seslerimizi uzaktan duyuyor.önümüze taş koyuyorlar....hersene 1.7 milyona yakın öğrenci öss kapısını çalıyor.bu ne demek?hersene 18 yaşına merdiven dayamış ya da geçmiş kısaca ortalaması 20 yaş olan 1.7 milyon GENÇ öss ye giriyordan ziyade bu kadar genç insan var demek ve her yıl bu sayı devam ediyor yenileri ekleniyor ekleniyor ve dev gibi bir genç nüfus oluşuyor.bu kadar genci alsan eğitsen yeteneklerine göre hayata hazırlasan her birini olabildiğince donanımı sağlam olarak okutsan hayata salıversen ne olur?dünyanın dizlerinin bağı çözülür.bu kadar okumuş genç bu kadar dopdolu genç varya kaba tabiriyile dünyanın (bardağına suyu)* koyar....her sene 1 milyon genç üniversite mezunu olsa 70 yılda 70 milyon üniversiteli yapar ve devir daim şeklinde nüfus muhteşem bir değişimle yenilik kazanarak muhteşem işleri başarabilme potansiyeline sahip bir güç olur. bizde gözü olanlar içinse bir bomba gibi patlamaya hazır oluruz.

                  ayrıca öss asla olmamalı.bir matemetik sorusuyla bir tıp okumak isteyen öğrencinin tıpa olan yakınlığı hangi değerle ölçülebilir?bir mimarın bir proje çizim yeteneği nasıl ölçülebilir?**** bir tarih sorusuyla bir işletme okumak isteyen öğrencinin işletme zekası ne derece ölçülebilir?bir bir bir ve bu liste uzar gider....üniversiteye insanların yetenekleri doğrultusunda girmesi gerekir.bir insanı diğer insanlardan ayıran en önemli yapı taşı dna dır.her dna nın ayrı bir yeteneği vardır....avrupada çoğu ülke bunu yapıyor.öğrencinin neye eğilimi varsa onu o şekilde eğitiyor ve maksimum kazanç elde ediyor.o insan okullarını bitiyor ve ülkesine muhteşem bir hizmet veriyor,öğrendikleri ile yeteneklerini birleştirip muhteşem işler ortaya çıkarıyor.mühendislik olarak örnek isterseniz açınız discovery channel ı görün bakalım neler neler yapıyorlar.nasıl düşünüyorlar nasıl kafa patlatıp dahiliklerini sergiliyorlar?bunun gibi kanalları da izleyin.bizim ülkemizde ise çoğu işin içinde yabancı mühendislerin parmağı var.hani senin kendi mühendisin nerde?o adam boşa mı yıllarını harcadı?boşa mı aç susuz okul okudu?millet gezerken tozarken boşa mı yıllarca ders çalıştı kafa patlattı?aslında eksikliğin farkındalar ama çözemiyorlar.bakıyorlar yurt dışındaki mühendislerin yaptılkları işlere ''hımmm bu adam iyi bu projeyi ona verelim.'' sonra bizim muhendisler aç kalıyor ne oluyor bunalıma girip hayattan kopuyorlar.

                  bir ülkenin insanlarla dönen sistemini bir arabanın motoru gibi düşünün.motordaki her parçanın sonsuz önemi vardır.her sistemin her parçası çok önemlidir.biiri arızalansa bir aksaklık olur ve zaman zaman motor çalışmaz.işte ülkemizdeki mesleklerde de aynı durum var.herkes en çok para getirene bakıyor.diğerlerine önem vermiyor.dolayısıyla mezunların çoğu boşta kalıyor çünkü ihtiyaç yok.halbuki öğrencilerin de başımızdakilerin de bu sistemi oturtması için her bir mesleğe ayrı bir önem vermesi gerekiyor.arabanın en önemli parçası silindirlerin döndüğü motor değil mi?asıl güç orda üretiliyor.ama o gücü elde edene kadar diğer parçaların anası ağlıyor.araba sadece pistonlardan ibaret olsa yol allırmıydı almazdı?e o zaman bir ülkede de paso mühendiis doktor olsa o ülke ne derece yol alır?bakınız şu anki halimize....yani bir yapılanma kesinlikle gerekli.bu şekilde sonumuz nereye gidecek hiç bilmiyorum.allah sonumuzu hayretsin.bir an önce aklın yerine gelmesi gerekli.yoksa diğer ülkeler uzayda yaşama geçecekken biz hala bir uydu ya da bir uzay aracı yapabilmek için çabalamış olacağız.

                  asla ve asla türk olduğum için üzülmüyorum.asla ve asla hayata yenik başladığımızı da düşünmüyorum.sadece imkanlar çok kısıtlı.hangi şartlar altında olursa olsun bu ülkeye fayda sağlamayı kafaya koydum.kanımın son damlasına kadar savaşırım da ömrümün sonuna kadar bu ülkeye hizmet de ederim.yeterki bir arpa boyu yol aldırayım.insan olarak herkesin sorumlulukları farklıdır zordur çetindir.ancak bizlerin savaşı daha çetin bunu göze almak gerek.öss ve benzerleri sadece bizim geçmemiz gereken engellerden birileri.bunları çok büyük sorun olarak görmemek lazım.kişi kendini liseye kadar eğitir sonrasında üni olmazsa kendi çabalarıyla geliştirir ve eğitir.bu daima devam eder.herşey üni değil çok para kazanmak değil yükse kariyer değil.bunları yapmak da güzel birşey bir çok faydası var ülkeye ama en azından ülkenin gelişimi için iş sadece bunlarla bitmiyor.gençlik kafasını kullanıp güzel şeylere yönelmeli.kendini geliştirmeli.kötü şeylere bulaşmamalı.okumalı araştırmalı....topluma faydalı olmak için çabalamalı.yoksa kötü olmak çok kolay...pis işlerin bir parçası olmak acayip kolay ve bunlardan menfaatlerimiz doğrultusunda kendimizce yarar sağlamak da.ama bir yere kadar.yukarda sorarlar adama sen ne haltlar ettin bakalım diye o zaman ne edeceksin.topluma faydalı olup bin kişinin hayır duasını mı almak istersin yoksa bin kişinin bedduasını almak mı?

                  ayrıca bu ülke bu gün TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ise bunu milyar kere düşünmek gerekir.hangi şartlarda bu ülke bu adı aldı bağımsız olup cumhuriyetini kurdu? o zaman atatürk de deseydi'' hay aksi bu kadar az askerle ve silahla bu kadar düşmanı nasıl yok edeceğiz.yok savaş mavaş bırakın teslim oluyoruz.'' ne olurdu o zaman....biz de az olan üniversitelere girmeyi dert edeceğimize birkaç seneyi kaybetmeyi göze alarak bu savaştan galip çıkmayı amaçlamalıyız.her savaşta kazanılanlar da vardır kaybedilenler de.birşeyleri kaybetmeyi göze almadan savaşa girilmez,yoksa oollllmmmmaaazzzzzz.Mustafa Kemal Atatürk ve silah askerleri ayrıca birbirinden zorlu kazanılması mantık olarak imkansız savaşlarda şehit olan nice askerlerin emeklerini boşa saymak bunca emeğe,toprağa dökülen her bir damla kana ihanet etmek olur hakaret etmek olur.asla ve asla ülkemdeki sorunlardan dolayı sahip olduğum bu bilince ters düşecek bir laf etmem ve edeni de allaha havale ederim.bugün ülke sıkıntı yaşıyor olabilir ama sanıyormusunuz ki devamlı böyle gidecek.biraz kendi gücünüüzün farkında olun,biraz hayatı koklayın biraz ülkenin ne şartlarda bugünlere geldiğini görün.toprağa dökülen her bir damla kanın sıcaklığına varın.hissedin bunu.yaşayın. bu ülke yıllarca tüm dünya ile savaştı da yıkılmadı bugünden sonra hangi güç yıkabilir sorarım size? Mustafa Kemal Atatürk belki yok artık ama eserleri ve izinden gidenler ortada....

                  hiçbir zafer imkansız değildir inanç olduktan sonra.bakınız tarihteki zaferlerimize..öss ufak dert eleştirmesi kolay değiştirmesi zor.bize düşen çalışmak ama eleştirip kafamızı doldurmadan.boş yere sinir stres yapmadan.. sağlıcakla kalın dostlarım hepimize başarılar ve sabır diliyorum.....

                  Düzenleyen - canKUTTT on 28/10/2008 16:41:49
                  Son güncelleyen canKUTTT; 05-05-2009, 22:02.

                  Yorum


                    #10
                    Bu sene katsayı kalkacak diye çalışmalar yapılıyor Cumhurbaşkanı tarafından bugün internethaber'de okudum. MEB ile görüşelecekmiş. Eğer böyle ise sanırım Sözel tercih edebileceğim (Sayısal çıkışlı meslek lisesiyim). ÖSS abi biraz problemli iş. Ciddi ciddi problemli iş

                    Evet 3. ve son hakkımı bu sene deneyeceğim . Ah be yıllarım sınava girmekle geçti.
                    Benimde öyle dostum yani 2 sene sonra. 2 sene içinde kazandım kazandım yoksa askerim Askerden sonrada okumak problemli olur, malum o piskoloji ile.

                    Hayatımız 3 saate bağlı ne yazikki. Bir yıl boyunca ne kadar test çözüp neler öğrendi isek o kadar başarı aldığımız bir sınav

                    Yorum


                      #11
                      Arkadaşım kusura bakma ben hiçte yanılgıya düşmüyorum söylediğin şeyler gerçekten basit olsaydı şuan herhalde senin görebildiğini birileri senden önce görüp uygulardı. O söyleğin ipsiz sapsız insanların geneli kusura bakma ama okumuş insanlardan meydana gelmektedir sen sadece onların tuzağına düşmüş cahil kişileri somut olarak gördüğün için böyle söylüyorsun.. Eğitim sadece ünv. gitmekle olmaz ya da ünv. giden herkes aydınlanarak oradan çıkmaz. Ben kendi kendine araştıran kendi kendine çabalayan ve kendini aydın olarak gören kişilerden daha bilgili insanlar gördüm.. Tabi ki her insan okumalı bu ayrımıda yapalım benim bahsettiğim bu şartlarda bu mümkün değil..Yani sen 10 elmalık sepete 4 elmayı koyabilir misin? Ya içlerinden en iyisini seçeceksin ya da sepeti değiştireceksin. Eee şimdi şu şartlarda sepeti değiştirmek kısa vadede imkansız olduğuna göre seçeceksin. Haa şuan ki seçim ne derece doğru onu bilemem ama varsa bir önerisi olan koysun ortaya şuan uygun görülen seçim yöntemi bu.
                      Doğrudur bir tıp öğrencisi tarih ya da başka buna benzer bölüm sorularını yanıtlayarak seçilmemeli. Ama bu adama ne sorarak eleme yapacaksın senelerdir bu adam bu ve diğer dersler dışında herhangi bir eğitim almış mı? O zaman yeni bir sorun çıkıyor bu adamın ilgi alanını belirlemesi için daha küçük yaşlarda belirli konulara yönlendirilmesi gerekiyor. Peki kısa vadede bu mümkün mü ?bence değil haa bu konuda bir çalışma yapılıyor mu? Ben somut birşey görmedim.. Zor dostum zor bunu hepimiz biliyoruz. Mantık olarak düşündüğünüzde tabiki kolay duruyor ama uygulamada çok zor..Ben yaparım diyen varsa ilk destekçisi benim ben istemezmiyim herkes ilgi duyduğu başarabildiği mesleği seçebilsin ünv. ye gitsin istediği bölümü okusun. Ama olmuyor işte. Çalışın beyler bunlarla uğraşırsanız içinden çıkamazsınız. Şuan ortada olan bu sınava girecek oluşunuz ve başarabilecek kapasitede oluşunuz ekstra zeka gerektiren bir sınav olmadığı ortada) Hadi kolay gelee.

                      Yorum


                        #12
                        okumakla ilgili bir örnek size
                        bir arkadaşım üniversite sınavınına girdiği 3. yıl da kazanamayınca tutuldu bir kurs sevdasına. 4 yıl okuyacağıma 4 yıl sertifika alırım daha iyi mantıklı dedi. yok bilgisayar kursu yok ingilizce kursu yok almanca derken. bi baktım okula gider gibi kursa gidiyor hergun kursa gidiyor. sonunda elinde birsürü sertifika birikti ve birçok kişinin aldığı diplomadan daha geçerli durumda. neden geçerli durumda diyorum çünkü arkadaşım 3 ayönce başvurduğu işyerlerinden 1 hafta içerisinde cevap aldı ve hemen hemen hepsinden cevaplar olumlu yönde. bunlardan birini kendi seçti yani bulduğu işe değil seçtiği işe girdi.

                        şimdiki aklım olsa bende okumaz sertifika programlarına yazılır hayatımı devam ettirirdim diyorum. ama bölümüm için herşeyi yapardım memnununm okumaktan birde üniversite yılları unutulmuyo arkadaşlar bunun için okumak daha heveslenilecek birsey. ama ben hemen iş bulmak hayatımı kazanmak isterim diyosanız onu yapmak için bu ülkede okumak gerekmez kararlı bir şekilde gidersin sertifika programlarına 4 yıl üniversite okuyacağına 2 yılını harcarsın. atarsın işverenin önüne 5-6 tane sertifikayı gör bak ne oluyor...

                        Yorum


                          #13
                          koryzuu bi anlamda benim dediklerime bir örnek vermiş. Direk kendi hayatımı da belirttim, 4 yıl sonuç İngilizce öğretmenliği ama yetmiyor, olmuyor... Şimdi ALES-KPSS-KPDS-TOEFFL-IELTS..... Şu duruma baktığınızda öss geçti gitti ama girmem ve bir şeyler yapmam gereken 5 koca sınav var önümde... Üstelik hepsine birden hazırlanmaya çalışıyorum... Bitmiyor, bitmeyecek... Valla işin başında olanlara söylüyorum, bırakın gençliğinizi yaşayın...

                          Yorum


                            #14
                            Arkadaşlar tecrübeli olanlar yardımcı olsun bana lütfen çok lazım şu anda.

                            Bende össye gireceğim ama aslında KKTC'li olduğum için girmek zorunda değilim. Buradaki üniversitelerden birine de gidebilirim sınavsız. Ama işssiz kalmaktan da korkuyorum. Bir de öss ile Türkiye de ki astsubay okuluna veya polis okuluna gidebilirim . Ve mezun olduğumda yaklaşık 3 milyar para alacağım yani burası için çok güzel para. Ama bir yandan da diyorum ki üniversite hayatını yani gençlik yıllarının en güzel senelerini astsubay okulunda falan öldürmeyeyim. Her gün kamuflaj , eğitim falan .

                            Yani kısacası hayallerimde yapmak istediklerimi mi yapmalıyım yoksa geleceğimi düşünerek mantıklı olarak astsubaylığa mı gitmeliyim ?

                            Yorum


                              #15
                              Bence astsubay olmalısın.

                              Yorum

                              Unconfigured Ad Widget

                              Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

                              Trending

                              Collapse

                              Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                              Çalışıyor...
                              X